به گزارش روابط عمومی انتشارات مدرسه، به نقل از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی؛ حجت السلام ذوعلم در نخستین نشست مدیران اظهار داشت:
«انسانها دارای سطوح و لایههای مختلفی هستند که گاهی گل میکند و گاهی هم گل نمیکند و متاسفانه غنچههای گل نشده و پرپر شده بسیاری هم داریم و همین نسبت را اگر در بدنه آموزش و پرورش و در سطح دانشآموزان تسری دهیم متوجه خواهیم شد که چقدر میتوانیم در شکوفایی و شکفتگی زمینهساز شویم و همینطور در سطح سازمان و بدنه آموزش و پرورش. و باید این فرصت را مغتنم شمرد» دکتر ذوعلم در بخش دیگری از سخنانشان گرانیگاه و محور تحول در آموزش و پرورش را سازمان پژوهش معرفی کرده و افزودند: «هر کاستی که وجود دارد نشان از قصور و یا غفلت ماست و حسن وجودی را به حساب همگی میگذاریم اعم از کارکنان دغدغهمند، معلمان دغدغه مند و …»
وی گفت: معلمان ما کارآمدترین قشر کارمندان دولتاند و مسئولیتشناسی بسیار سنگینی دارند.»
وی افزود «پشتیبانی از مدرسه را باید وظیفه خود قرار دهیم چرا که بچهها در مدرسه تربیت میشوند نه در کلاس درس و به همین جهت باید به همین قضیه فکر کرد که چگونه میتوان با طراحیهای نوعآورانه و متناسب با شرایط و اقتضائات و نیازها و تجارب خود و دیگران کارآمدی مدرسه را ارتقا داد.»
ایشان پژوهشگاه را یک فرصت و ساخت فکری در سازمان تلقی کردند که خلاهایی هم دارد و باید در فضای مجازی کاری پژوهشی و جدی انجام گیرد.
دکتر ذوعلم گفت: «باید دیوارهای موجود در سازمان با شفافیت موجود برداشته شود چرا که برای جامعه کار انجام میشود. همچنین دیوارهای بین کارکنان سازمان. امیداوریم که کاری انجام بدهیم که پژوهش، آموزش و اجرا و پایش بتواند مرتبط با هم انجام گیرد و در یک چرخه هوشمندانه بتواند خود را اصلاح کند.» ریاست محترم سازمان گفت: «باید نگاه و آینده داشته باشیم امروز آموزش مدرسهای، بحرانی جدی است نه در کشور ما بلکه در همه جا. هدف این است که چون اقتدار مدرسه کاهش پیدا کرده است ولی به نظر میرسد چنانچه مدرسه، مدرسهای مقتدر باشد و برنامه درسی، برنامه درسی با نشاط و جذاب باشد که بتواند دانشآموز را جذب کند، حتما مدرسه میتواند به مقتدرترین نهاد تربیتی تبدیل شود و حتی رسانه را مدیریت کند و خانواده را فیلتر و اصلاح کند از جهت الگویی که دانشآموز دریافت میکند.»
دکتر ذوعلم ضمن اشاره به این که سازمان پژوهش باید از حالت برج عاج دیده شدن درآید افزود «الان مشکل در آموزش زبان فارسی در مناطق آذری زبان و … داریم که میتوانیم با ارائه طرحی، به عنوان مثال زندگی معلمان پایه اول در فضای فارسی زبانان و در صورتی که معلم علاقهمند شد و توجیه شود که این زبان فارسی، زبان فارسها نیست و این زبان محور هویت و محور وحدت ماست و از نگاه دینی اگر پذیرفت که زبان دوم جهان اسلام است و از زاویههای مختلف توجیه شود فرایندی در اصلاح خواهد بود.»
رئیس سازمان ااظهار داشت: نباید دچار مطالعات دیدگاههای تکراری نظری شد. ما باید به سراغ عرصهای برویم که در واقع کس دیگری به عهده ندارد و آن مطالعات آموزش و پرورش است نه مطالعات تعلیم و تربیت. دستگاه آموزش و پرورش رسمی و حقوقی ما در مناطق مختلف مسائل و گرههایی دارد که باید به آنها پرداخت.