حمیدرضا شاهآبادی عنوان کرد:
به گزارش روابط عمومی انتشارات مدرسه؛ به نقل از خبرگزاری ایسنا: حمیدرضا شاهآبادی میگوید: امروز بزرگترین مشکل ما در رماننویسی بیتوجهی به اصل داستانپردازی است.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این در حالی است که باید به سه پرده زندگی عادی، ماجراجویی و قهرمانپردازی و رویارویی نهایی در خلق یک داستان و رمان توجه کنیم.
او جانمایه خلق یک رمان را توجه به شخصیت اصلی، کیستی، چرایی، چگونگی، گره داستان، کشمکش و تبعات ناشی از برخوردها عنوان کرد و افزود: در هر رمان اگر نویسنده به این شش سوال جواب دهد به یقین داستان او زیبا و جذاب خواهد بود.
شاهآبادی به دو بخش رمان به عنوان رمان حادثهمحور و شخصیتمحور اشاره و بیان کرد: ۲۵ درصد رمان تعادل اولیه، ۵۰ درصد درگیری و کشمکش و ۲۵ درصد به عنوان پرده سوم تعادل ثانویه است.
او در ادامه به اصل ایدهپردازی و رعایت قواعد تولید یک اثر کیفی اشاره کرد و گفت: در کشور ما پستمدرنیسم در حقیقت به کار عجیب و غریب و پیچیده گفته میشود در حالی که باید در یک فضای عامهپسند این اتفاق رخ بدهد.
این نویسنده ادبیات نوجوان تصریح کرد: ادبیات کودک و نوجوان ما دارای نقاط ضعف و قوت است و ضرورت دارد ما روایت را در خلق داستانها مورد توجه قرار دهیم و هیچوقت از موضوع دزدی و کپیبرداری نگران نباشیم چرا که داستان خلقشده با یک سوژه مشخص توسط نویسندگان، سبک، شیوه نگارش و روایت متفاوتی خواهد داشت.
شاهآبادی اظهار کرد: نباید رماننویسان ما در اول داستان به آخر داستان فکر کنند بلکه باید مانند یک بندباز حرکت کرده و هیچوقت زیر پای خود را نگاه نکنند.
او همچنین گفت: در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان نویسندگان خوبی داریم که در سالهای اخیر این نویسندگان آثار خوبی را خلق کردهاند.
او در عین حال خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل ما معیوب بودن چرخه عرضه کتاب به مردم است به طوری که هم در معرفی کتابهای جدید و هم ایجاد امکانات برای دسترسی علاقهمندان به کتابهای جدید با مشکلاتی روبهرو هستیم که به رغم فعالیت خوب ناشران به نظر میرسد ما به تعداد کافی کتابفروشی و موزع در معرفی آثار به مردم نداریم.
نویسنده کتاب «هیچ کس جرئتش را نداشت» افزود: زمانی که ما در شهرستانهای دورافتاده حاضر میشویم به عینه مشاهده میکنیم کتابهایی که سالهای گذشته چاپ شده هنوز به دست خوانندگان شهرستان نرسیده و باید شرایطی را مهیا کنیم تا امکان دسترسی خوانندگان شهرستانی به کتابهای جدیدالتالیف به راحتی فراهم شود.
شاهآبادی که مدیریت انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در کارنامه خود دارد با اشاره به زیرساخت مناسبی که کانون در توزیع کتابها فراهم کرده است، گفت: کانون با داشتن یک شبکه گسترده توزیع و فروشگاههای عرضه محصولات فرهنگی در شهرهای مخلف تلاش میکند تا امکان دسترسی مخاطبان به این آثار را فراهم کند. متن کامل گفت و گو در لینک زیر:
https://www.isna.ir/news/97060401461/