پرسش های صریح صدای معلم از حجت الاسلام ” علی ذوعلم ” رئیس جدید سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی
ذوعلم : خودمان را پاسخ گو بدانیم؛ از صدای معلم استقبال می کنیم، در زمان بنده خلیج فارس حذف نشد !
به گزارش روابط عمومی انتشارات مدرسه به نقل از خبرنگار سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی: در ادامه سلسله نشست های رسانه ای مدیران و مسئولان وزارت آموزش و پرورش امروز سه شنبه، حجت الاسلام و السلمین علی ذوعلم میهمان خبرنگاران و اصحاب رسانه بود.
به نظر میرسید حجم و تنوع پرسشهای خبرنگاران در مقایسه با سایر نشستها بیشتر بود.
در حالی که در نشست دیروز، علیرضا کاظمی پاسخهای قانع کنندهای به پرسشهای صدای معلم نداد و سعی میکرد تا هر چه زودتر نشست به پایان برسد اما ذوعلم در نشست امروز با حوصله و متانت به پرسشهای صدای معلم و سایر خبرنگاران گوش میداد و سعی میکرد تا به تک تک پرسشها اشاره کند.
حتی زمانی که پرسشهای خبرنگاران به پایان رسید باز هم سوال کرد آیا پرسش دیگری مانده است یا خیر.
این سبک و سیاق تاکنون در نشستهای رسانه ای کم تر مشاهده شده است .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش در ابتدا ضمن تبریک دهه پیروزی انقلاب اسلامی آن را فرصتی دانست برای سه مرحله مهم .
اول ارزیابی مسیری که آمدهایم و نقد و بررسی آن، فراز و نشیبهایی که داشتهایم، چالشهایی که با آن مواجه بودیم و جمع بندی تجارب ملی و کلانی که به دست آورده ایم.
دوم نگاهی به وضع موجود، نیازهایی که امروز داریم، ضرورتهایی که هست، مطالباتی که وجود دارند، اقتضائات ملی و منطقهای و اقتضائات جهانی و یک جمع بندی در مورد تجربههای جهانی که در عرصههای مختلف میتواند به ما کمک کند و سوم رسیدن به یک عزم راسخ و انسجام عمیقتر و یک انگیزه بیشتری برای رقم زدن حرکت آیندهمان به خصوص با توجه به سندی که برای ارزیابی و تکمیل در اختیار جامعه فرهیختگان ما قرار گرفته است یعتی الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت که قرار است حرکت ۵۰ ساله ما تا سال ۱۴۵۰ بر اساس آن سند طراحی شود .
بنابراین ملت عزیز ما انتظار دارند و مطالبه درستی را مطرح باید بکنند که برنامه ۵۰ ساله بعدی ما در بخش های مختلف چیست؟ چشم انداز ما چگونه است و چه نوع بهره برداری درستی ما می توانیم از سال قبل مان داشته باشیم .
ذوعلم در ادامه ضمن اشاره به نظام تعلیم و تربیت افزود :
ما توانستهایم اولا جهتگیری اصلی نظام تعلیم و تربیت را پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سمت یک جهت گیری بومی و ملی و اسلامی و ایرانی تغییر بدهیم .
در حقیقت دست یابی به استقلال فرهنگی که عمیق ترین ابعاد استقلال است مبتنی بر خودباوری ملی، مبانی ارزشی و نگرشی مان و بر سااس ظرفیت ها و توان مندی های ملی که از آن برخوردار هستیم؛ دست یابی به این استقلال در عرصه نظام تربیتی بسیار مهم است .
در یک زمانی بعد از انقلاب برنامه کلان آموزشی و پرورشی ما را کارشناسانی که از جامعه ما نبودند و با فرهنگ ما بیگانه بودند و با یک نگاه وابسته سازی جامعه به ما ارائه طرح می کردند این ها طراحی می کردند و امروز خوشبختانه خیل عظیمی از نخبگان، صاحب نظران و متخصصان دانشگاهی و حوزوی و در بدنه فرهنگیان در این زمینه فعالیت می کنند .
به اعتقاد بنده ما در دستاوردهای نظری و تئوریک مان دست یابی به مبانی نظری تحول در تعلیم و تربیت دستاوردهای مهمی بوده است که ما به آن دست پیدا کرده ایم.
متن کامل را در لینک زیر دنبال کنید:
http://oerp.ir/news/1397/11/8973