نویسندگان ادبیات دینی باید حمایت شوند
زندگینامه داستانی سردار سلیمانی به زودی منتشر میشود
ملا محمدی نویسنده کودک و نوجوان، آثار دینی زیادی در کارنامه کاری خود دارد و این روزها منتظر چاپ کتاب«سردار شهید سلیمانی» از طرف انتشارات مدرسه است.
او در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری انتشارات مدرسه از تألیف جدیدش گفت:« در ایام شهادت شهید سردار سلیمانی بود افتخار نوشتن کتابی درباره ایشان از طرف انتشارات مدرسه نصیب من شد. و قرار شد این کتاب برای روز چهلم در سری کتابهای «چلچراغ» برای نوجوانان چاپ شود اما به خاطر تأمین منابع و ضیق وقت این امکان نبود. البته مدیر عامل زحمت کشیدند و چند تا کتاب خوب از خاطرات سردار و صحبتهای دیگران در اختیارم گذاشتند. همچنین کتابهای چلچراغ را مطالعه کردم و متوجه شدم که سری کتابهای چلچراغ تقریبا زندگینامه داستانی است، رمان نیست و ما هم قرار نبود رمان بنویسیم بنابراین در همان سلسله داستانها نوشتم. در طول زمان نوشتن واقعاً خود سردار حضور داشتند و من با خودش مشورت و کمک میگرفتم. همین طور بچهها را هم مقابل خودم میدیدم چون مخاطب من آنها بودند. چون یکی از نکاتی را که باید مد نظر میداشتم این بود که کتاب برای آنها مناسب باشد. چه بسا بعضی قسمتها برای بزرگسالان مناسب بود و همچنین نمیشد همه زندگی و خاطرات را تبدیل به داستان کرد. و از همه مهمتر آن چیزی که بچهها نیاز داشتند بیشتر مد نظر بود. خلوص سردار، شجاعتش، ایثارش ،پاکدامنیش، دستگیریش، مردم داری و تواضعش. البته خصوصیات مختلف در شخصیت سردار شهید جمع بود که سعی کردم تقریباً همه را مد نظر داشته باشم».
نویسنده کودک و نوجوان درباره آثار دینی گفت:« در حوزه کودک و نوجوان در کشورمان نویسندگان بسیار با دقت و خوش فکری داریم، نویسندگانی که آثارخیلی با ارزشی را چاپ کردند به خصوص در بخش ادبیات دینی، کتابهای خیلی خوبی در سیره چهارده معصوم و اهل بیت، تاریخ اسلام، قصه های قرآن نوشته شده است. هر چند با توجه به حجم جمعیت ما همیشه میگوییم کافی نیست اما نویسندگان ما همین مقدارِ کار شده در زمینه کارهای دینی نسبت به کشورهای دیگر کارهای خوبی را انجام دادند».
این نویسنده ادامه داد:« البته این کافی نیست. مطمئناً نویسندگان آمادگی دارند بیشتر کار کنند و این نیاز به کمک متولیان فرهنگی و ناشران برجسته و خوب است. اگر متولیان فرهنگی همچنان بستر و زمینه را برای فرهنگیان ما فراهم کنند. و منابع اولیه و مستند از آثار تاریخی که بیشتر عربی است ترجمه شود و در اختیار نویسندهها قرار بگیرد و همچنین نویسندهها برای چاپ اثرشان مورد حمایت قرار بگیرند قطعاً ما آثار بیشتر، رمانهای فاخر و نوشته های خیلی خوبی را در زمینه ادبیات دینی به خصوص محرم، عاشورا خواهیم داشت».
نویسنده کتاب «خداحافظ مدینه» ادامه داد: «چند جلد کتاب نوشتم که یکی از کارهای من «قصه های کربلا» نام دارد که چند بار چاپ شده است. من سعی کردم در این داستان با نگاه متفاوت و جدید، قصههایی که کمتر برای بچهها گفته شده را بنویسم. در حال حاضر هم نگارش یک رمان تخیلی و تاریخی برای نوجوانان را در دست دارم که مرتبط با اربعین است. داستان راجع به جابر و عطیه کوفی اولین زائرانی هست که بعد از چهل روز قبر امام حسین را زیارت میکنند».
نویسنده کتاب «مردی مثل کوه» در ادامه افزود:« کشور ما چون کشور شیعی و اهل بیت است بچههای ما چه در مدرسه، کتاب، تلویزیون و جاهای دیگر ارتباطشان با ائمه و امامان معصوم تنگاتنگ است. طبیعتا اطلاعات بیشتری نسبت به دیگر بچههای مسلمان دارند. و معصومین ما هم تمام گفتارشان، رفتارشان وکردارشان درس است. درسهایی که هم بزرگترها و هم کوچکترها را به رستگاری و موفقیت و خوشبختی در زندگی میرساند. سبک زندگی انسانها اگر بر اساس آموزههای اخلاقی ائمه باشد قطعاً خیلی زندگیها فرق میکند و خوب میشود. به خصوص بچهها که شاکله و نهال زندگیشان اگر آمیخته با مضامین دینی باشد در جهت تربیتی وضعیت خیلی بهتری خواهند داشت. منتها ما نویسندهها باید سعی کنیم آن مضامین دینی و تاریخی را با قلم نو و شیوه شیرین برای بچهها بنویسیم و انتقال دهیم که در تربیت فکر و جسم و روح آن تاثیر خوبی بگذاریم».