بفرما آب انار با خط بریل


خط بریل، متشکل از نقاط برجسته‌ای است که با نظم خاص و در قالب یک سیستم کاملاً متفاوت، در کنار یکدیگر قرار گرفته و نابینایان را در خواندن و نوشتن یاری می‌دهد. این اختراع بشردوستانه و کاملاً رایج در جهان امروز، حاصل ایده‌های خلاقانه فردی به نام لوئیس بریل بوده که به پاس تلاش‌های توسعه خط بریل، نام وی بر آن نهاده شده است. به همین مناسبت چهارم ژانویه روز تولد لوییس را ، روز جهانی خط بریل نامگذاری کرده اند و امسال سومین سال نامگذاری این روز را در جهان گرامی می‌داریم.
داستان اختراع سیستم بریل، بسیار خواندنی و عجیب است. داستانی که بر مبنای یک ضرورت شخصی و از سوی یک نابینا توسعه یافت. بیش از دو قرن پیش و در چهارم ژانویه سال ۱۸۰۹ میلادی، نوزادی در فرانسه متولد شد که بعدها با اختراع سیستمی ابتکاری برای خواندن و نوشتن از طریق نقاط برجسته بر روی کاغذ، زندگی میلیون‌ها انسان نابینا و کم‌بینا را تغییر داد. لوئیس بریل، هنگامی‌که سه سال بیشتر نداشت، در کارگاه پدرش دچار حادثه شد و بینایی چشم چپش را به دلیل جراحت از دست داد. پس از مدتی، این آسیب‌دیدگی منجر به عفونت در چشم راستش شد و در پنج سالگی، کاملاً نابینا گردید. در سن ۱۵ سالگی خط بریل را اختراع کرد و سی سال بعد از درگذشتش این خط به رسمیت شناخته شد.

به گزارش روابط عمومی انتشارات مدرسه: این انتشارات هم بر اساس نیاز افراد دارای ناتوانی‌های بینایی با مشارکت نویسندگان و مترجمان بیش از ۳۰ عنوان از کتاب‌های حوزه بزرگسال و کودک و نوجوان را در بخش‌های داستان، علمی و آموزشی ، مذهبی و… را به خط بریل چاپ و روانه بازار کرده است. انتشارات مدرسه علاوه بر نیاز افراد نابینا برای افراد کم بینا هم کتاب منتشر کرده است.

از جمله این کتابها می‌‌توان به : بفرما آب انار- سرود کریسمس- طوطی و بقال – لطیفه‌های زیر خاکی- هدیه خوبان – دعوت نیایش درختان- چرا و چگونه – گرومافالو- هی با من دوست می‌شوی- مجموعه چرا و چگونه – ماهک و پرنده‌ها – قصه عمونوروز و خاله‌ها و… اشاره کرد.