گزارشی از دیدار و نشست آقای دکتر محمدصالح مذنبی با کارکنان انتشارات مدرسه
محمد صالح مذنبی؛ مدیر کل جدید دفتر انتشارات و فناوری کمک آموزشی و همچنین رئیس هئیت مدیره انتشارات مدرسه طی دو روز؛ یکشنه ۶ دی ماه و چهارشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۰ به همراه آقایان سید کمال شهابلو؛معاون تولید انتشار مجلات و کیومرث جهانگردی؛ معاون مدیر کل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی با کارکنان این موسسه به گفتوگو نشستند. که گزارش این دیدار را میخوانیم.
به گزارش روابط عمومی انتشارات مدرسه: در این دیدار که به دلیل طولانی بودن طی دو جلسه برگزار شد. ابتدا مدیر عامل و مدیران انتشارات مدرسه گزارشی تفصیلی از وضعیت این مؤسسه و تولیدات آن ارائه کردند سپس آقای دکتر مذنبی طی سخنانی ضمن تمجید فعالیتهای انجام شده با هدف ایجاد هماهنگی بهتر و تعیین خط و مشی مؤثرتر مؤسسه نکاتی را بیان کردند که اهم آنها به شکل زیر قابل دسته بندی است:
- توجه به پیشخوان چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی. لازم است با یک هویت بصری شاخص خود را عرضه کنیم و بسنجیم که ما را در جامعه و بازار چگونه می بینند. به این سبب تشکیل یک کارگروه ویژه برای شکل دادن به پیشخوان مؤسسه ضروری است. در تحلیلهای ما به جهان هم توجه داشته باشیم. جامعه و جهان را رصد کنیم و این رصد مبتنی بر نگاه سند تحول باشد. به عنوان مثال شهید علی لندی که پرورش یافته مکتب حاج قاسم است با اثر گذاری فرهنگی جلوهای روشن از انقلاب اسلامی را نشان داد.
- بهرهگیری از امکانات جدید در معرفی تولیدات خصوصاً در فضای مجازی بسیار لازم و ضروری بوده و انتشارات مدرسه میبایست از این امکان به میزان حداکثر استفاده کند. ایشان همچنین با تأکید بر اهمیت فعالیت انتشارات مدرسه در فضای دانشآموزی عنوان کردند که این مؤسسه میبایست بازار مخاطبان را پیوسته رصد کرده و تولیدات خود را با هدف پاسخگویی به نیاز این بازار به شکل سلبی و ایجابی هماهنگ کند.
- در شکل دادن به برنامههای کلان مؤسسه توجه به اهداف و آرمانهای انقلاب ضروری است و در این مسیر میبایست به رهنمودهای مقام معظم رهبری، خصوصاً مفاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توجه ویژه داشت.
- مدیر کل دفتر انتشارات و فناوری کمک اموزشی تولیدات رسانهای خصوصاً در قالب جدید را ضرورت فضای امروز و ارتباط با مخاطبان جوان دانست و تأکید کرد که برای ترویج مطالعه و کتابخوانی میبایست فعالیتهای متعددی انجام داد. از جمله این فعالیتها همکاری و همافزایی با دستگاههایی است که اهدافی مشابه به اهداف ما دارند. همچنین میبایست نویسندگان مشتاق را حمایت کرد. بهرهگیری از امکانات سختافزاری ابتکاری مانند کتابخانههای سیار، قطار کتاب و همچنین حمایت از مروجین فعال در حوزه کتابخوانی از دیگر نکاتی بود که ایشان به آن اشاره کردند.
- ایشان تأکید کردند مأموریتهای مدرسه را فراتر از کار کتاب بدانیم. باید در حوزه و مواد چند رسانهای وارد شده و تولیداتی را ارائه نماییم. همچنین با استفاده از ظرفیت رمان و داستان به صورت مستقل در سینمای کودک و نوجوان حضور داشته باشیم.
- یکی از مهمترین وظایف، تقویت بنیانهای بخش سرگرمی برای دانش آموزان باشد. باید از روزمرگی بپرهیزیم و دیوار حضور در سایر حوزهها شکسته شود و میدان تازهای برای اقتضائات جدید داشته باشیم.